Ανασκόπηση – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 τελείωσε και τα συναισθήματα είναι ανάμικτα.
Η Εθνική μας ομάδα για άλλη μια φορά έδωσε το παρόν σ’αυτή την πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση, και κλήθηκε να αντιμετωπίσει έμπειρους αντιπάλους σε συνθήκες έξω από τα ελληνικά δεδομένα.
Οι συνθήκες προετοιμασίας των διεθνών μας είχαν εμφανή αντίκτυπο στα αποτελέσματα των αγώνων και έτσι η αποστολή άφησε το Cape Town με την απογοήτευση της τελικής κατάταξης, αλλά με μία ακόμα σημαντική εμπειρία. Απογοήτευση, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αν η ομάδα αυτή είχε τη δυνατότητα να προπονηθεί σε Ολυμπιακών διαστάσεων παγοδρόμιο, και σε λογικές ώρες, θα είχε καταφέρει μεγάλα πράγματα. Παρ’ολα αυτά η παρουσία της Εθνικής Ομάδα είναι ικανοποιητική!
Φέτος στη σύνθεση της αποστολής εκτός από τους έμπειρους αθλητές που κρατούσαν ψηλά το επίπεδο της Ομάδας, προστέθηκαν και νέα παιδιά που βοήθησαν και έδωσαν νέα πνοή στην Εθνική. Οι δυο μας τερματοφύλακες Πλούτσης Σπύρος και Φιωτάκης Γεώργιος, ακόμα μια χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προστατεύοντας το τέρμα της Εθνικής με τον καλύτερο τρόπο! Παρά τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, οι αθλητές μας δε παραιτήθηκαν και μέχρι το τελευταίο λεπτό αγωνίστηκαν για να μας κάνουν πάλι υπερήφανους!
Οι σκόρερ της Εθνικής μας ήταν οι Παναγιώτης Κουλούρης, Δημήτρης Καλύβας, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Γιώργος Καλύβας, Λευτέρης Φουρνογεράκης, Αλέξανδρος Βαλσαμάς-Ράλλης, Ιωάννης Κούφης, Ορέστης Τήλιος, Κυριάκος Αδαμίδης και Ιάσονας Παχός. Φυσικά και οι υπόλοιποι αθλητές, δηλαδή οι Πολύκαρπος Αμανατίδης, Νικόλαος Xατζηγιάννης, Γεώργιος Κουλελές, Διογένης Σούρας, Παύλος Κασαμπούλης, Μάριος Λυμπέρτος, Αντώνης Κανέλλης και ο Δημήτρης Μάλαμας, βοηθήσανε και συμβάλανε ώστε η Εθνική Ομάδα να έχει μία καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Πολυτιμότερος παίχτης του Πρωταθλήματος για την Εθνική μας Ομάδα ανακηρύχτηκε ο Παναγιώτης Κουλούρης.

Ευχαριστούμε την ETALON που ήταν χορηγός της Εθνικής Ομάδας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους της Εθνικής Ομάδας που είτε ήρθαν στο παγοδρόμιο είτε στείλανε μηνύματα συμπαράστασης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!